Behandelingen tegen condensatie

Wat zijn de oplossingen om komaf te maken met condensatie ?

Er bestaan vier soorten oplossingen:

  • De verwarming wat hoger zetten in de kamers in kwestie: duur en niet altijd doeltreffend.
  • De interne of externe isolatie van de muren in kwestie verbeteren: technisch gezien niet altijd haalbaar en vaak bijzonder duur.
  • De natuurlijke ventilatie verbeteren: de benodigde luchtverversing is moeilijk te regelen, bijzonder onhandig in de winter en erg duur op het vlak van energie.
  • Mechanische ventilatie installeren.

Mechanische ventilatie is vaak de enige doeltreffende oplossing binnen een aanvaardbaar budget om een probleem met condensatie op te lossen.
Er bestaan heel wat ventilatietoestellen. We kunnen ze onderverdelen op basis van drie algemene criteria.
Gecentraliseerd (ventilatie van een volledige woning) of gedecentraliseerd (ventilatie van
één enkele ruimte).
Met enkelvoudige stroom (de lucht komt het gebouw binnen of gaat buiten) of met dubbele
stroom
(de luchtstromen kruisen elkaar in een warmtewisselaar om calorieën te recupereren en het energetisch rendement te verbeteren).
Via afzuiging (de lucht wordt uit het gebouw gezogen) of via inblazing (de lucht wordt het gebouw ingeblazen). Dat laatste proces noemen we VMI ® en het maakt voorverwarming en filtering van de aangevoerde lucht mogelijk. Dit is uitermate belangrijk voor uw comfort en gezondheid. In het kader van de renovatie van oude gebouwen installeren we voornamelijk gedecentraliseerde systemen, met dubbele stroom, of gecentraliseerd, met enkelvoudige stroom via inblazing (type VMI ® ).